Η ταυτότητά μας
Oρυκτός Πλούτος


Bιότοποι, Δάσος, Aλυκή

Zωικό Bασίλειο

Δωρεές και Συλλογές

Eπικοινωνία
H ZΩH ΣTO BYΘO

Στη δεύτερη αίθουσα αναπαρίσταται ο βυθός της Μεσογείου με πολλά από τα είδη που συναντά κανείς εκεί, όπως κοχύλια, κοράλια, οστρακοειδή, ψάρια και άλλα.

Η Μεσόγειος θάλασσα, η μεγαλύτερη κλειστή θάλασσα της Γης, με ποικιλία φυτών, ψαριών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών, αποτελεί για χιλιάδες χρόνια τώρα, πηγή πλούτου για τους κατοίκους των παραλίων της.

Η μεγάλη όμως βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη του 20ου αιώνα και η συνεχής μόλυνση των ποταμών και των θαλασσών σε συνδυασμό με τη συστηματική αλίευση τεράστιων ποσοτήτων ψαριών κάθε χρόνο, έχουν επιφέρε ανυπολόγιστη καταστροφή στο οικοσύστημα της Μεσογείου.

Μ' αυτή την αντιπροσωπευτική συλλογή καταδεικνύεται η σημασία της Μεσογείου στο παγκόσμιο θαλάσσιο οικοσύστημα και η ανάγκη για προστασία της.

Εκτός από τη Ζωή στο Βυθό μπορείτε σε αυτή την αίθουσα να δείτε επίσης το Τμήμα Παλαιοντολογίας . Εδώ υπάρχουν μερικά σημαντικά απολιθώματα από την Κύπρο που δίνουν πληροφορίες για την χλωρίδα και πανίδα του νησιού μας πριν από εκατομύρια χρόνια.


ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ